Isnin, 30 April 2012

Tertelan Kahak Ambiga

Petikan pesanan dari sdr Aridz Ridzuan dalam fb

Haram orang Islam menyokong Bersih kerana Ketuanya adalah Ambiga Laknatullah. Dia hanya mempersonakan umat Islam di Malaysia dengan Bersih tetapi agenda utamanya adalah seperti berikut..

tolong beritau kat org tua ni, mungkin dia terlupaTUNTUTAN AMBIGA MELALUI IFC

1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.

2. Orang bukan Islam yang ...telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh... dikenakan tindakan undang-undang.

3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.

4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.

5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan Orang Islam,Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.

6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.

7. Orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.

8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.

9. Orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.

10. Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.

11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.

12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.

13. Orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang Hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.

14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.

Inilah perjuangan Ambiga yang sedang mendapat sokongan secara tak langsung daripada Bersih.

It's for our generation.. our fight against Ambiga is for Islam in Malaysia.. we are not figthing her because she is not a muslim, but it is because of her idealism against Islam in Malaysia.

Wahai kakitangan kerajaan yang menyokong Ambiga laknatullah.. Kamu patut malu dengan diri kamu sendiri. Kamu menyokong seorang yang menghina Islam dan memporak-peranda negara untuk melihat rakyat membunuh sesama sendiri.

Kamu panggil dan gelarkan anggota Polis yang menjaga keamanan sebagai Anjing Kerajaan. Anjingkah mereka? Tuan Guru mana yang mengajar kamu? Malah anjing lebih mulia dari sikap anda wahai pendemo.

Jadi, siapakah kamu yang bekerja dengan kerajaan. sanggup menghina "Babi kerajaan" ???? Menyedihkan Melayu sudah jadi begini akibat beberapa kerat pemimpin yang gilakan kuasa.

http://www.youtube.com/watch?v=oMFujwQlePY

Ini ada lagi satu kisah:

Dengan duit Yahudi semua boleh jadi. Upahan murah dapatkan hasil lumayan. Itu agenda Yahudi Anrtarabangsa. Kali ini makhluk upahan akan terima balasan. Senjata dusta mereka akan memakan diri apabila rakyat sudah tahu kisah sebenar.


Pihak Berkuasa Saudi Buru Pihak Yang Lancarkan Bersih Dalam Masjid NabawiTindakan Pas melancarkan kempen Bersih 3 di dalam perkarangan Masjid Nabawi minggu lepas telah mendapat kecaman pelbagai pihak di Malaysia. Mereka cuba nak tarik perhatian rakyat Malaysia dan nak tunjuk bahawa sampai ke Bumi Rasulullah pun orang sokong Bersih. Nak cari publisiti murahan.

Kini publisiti yang dicari bakal bertukar menjadi bala. Mengikut maklumat yang diterima pihak berkuasa Arab Saudi sedang memburu mereka-mereka yang melancarkan menggunakan Masjid Nabawi sebagai tempat tempat pelancaran Bersih.

Semua orang tahu bahawa pihak berkuasa Arab Saudi cukup menitik beratkan kesucian Masjidil Haram dan Masjid Nabawi. Mereka tidak pernah benarkan mana-mana pihak mengambil kesempatan melakukan perkara-perkara lain di dua masjid berkenaan kecuali beramal ibadat. Tetapi oleh kerana Pas sebuah parti yang bodoh, mereka gunakan Masjid Nabawi sebagai tempat pelacaran bersih dan kemudiannya sebar gambar dalam internet untuk mencari publisiti murahan. Sekarang bala yang bakal mereka terima.Ahttp://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.selangordaily.com%2F%3Fp%3D4330&h=WAQHnsZd1AQELHgGSkxhMM6gra62LCMunKRlyL1_TniDyyA

19 minutes ago ·  ·  4

Tiada ulasan:

Catat Ulasan